Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel
PT20M
Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel
Een heerlijk tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel te bereiden
Blancheer de boontjes 5 min. in licht gezouten kokend water. Laat nadien schrikken onder koud stromend water en afkoelen. Snij in stukjes van 1 cm.
Snij de sjalot en de appel in fijne blokjes.
Meng de mierikswortel met de room, kruid licht met peper en zout.
Snij de maatjesharingen in blokjes.
Meng met de boontjes, sjalot en appel, schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en werk af met dille. Lepel de mierikswortelroom rond de tartaar.
Snij de sjalot en de appel in fijne blokjes.
Meng de mierikswortel met de room, kruid licht met peper en zout.
Snij de maatjesharingen in blokjes.
Meng met de boontjes, sjalot en appel, schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en werk af met dille. Lepel de mierikswortelroom rond de tartaar.