Recept
« Terug naar recepten
Telor Sambal Kerrie (Amé Kemutéh)
PT30M
Telor Sambal Kerrie (Amé Kemutéh)
Een heerlijk telor sambal kerrie (amé kemutéh) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Telor Sambal Kerrie (Amé Kemutéh) te bereiden
1).De halfgaar gekookte eieren even apart leggen.
2).De uien en knoflook fijnwrijven in de kerriepoeder.
3).Breng de santen aan de kook en doe daarin de bumbu kerrie (uien-kerriemengsel) met de de andere ingredienten.
4).Leg de eieren in de kerriesaus en laat op een zacht vuurtje stoven tot de saus goed dikker is geworden.
Klaar is het gerecht.
2).De uien en knoflook fijnwrijven in de kerriepoeder.
3).Breng de santen aan de kook en doe daarin de bumbu kerrie (uien-kerriemengsel) met de de andere ingredienten.
4).Leg de eieren in de kerriesaus en laat op een zacht vuurtje stoven tot de saus goed dikker is geworden.
Klaar is het gerecht.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er witte rijst bij.
bametz-saffrie zegt: