KookJij

Telor Sambal Kerrie (Amé Kemutéh)

Een heerlijk telor sambal kerrie (amé kemutéh) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Telor Sambal Kerrie (Amé Kemutéh) te bereiden

1).De halfgaar gekookte eieren even apart leggen.
2).De uien en knoflook fijnwrijven in de kerriepoeder.
3).Breng de santen aan de kook en doe daarin de bumbu kerrie (uien-kerriemengsel) met de de andere ingredienten.
4).Leg de eieren in de kerriesaus en laat op een zacht vuurtje stoven tot de saus goed dikker is geworden.
Klaar is het gerecht.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er witte rijst bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Een paar weken geleden had Felix Wilbrink (v.d.Telegraaf) dit recept in de krant gepubliceerd en ik heb het meteen gemaakt. Lekker!!! Kende het niet ,maar leuk dat het nu in deze rubriek staat. :D
Liske

Liske zegt:
Als je op Hongaarse goulash googeld dan krijg je ook 36.900 recepten. Het gaat er om dat we recepten delen en waar ze vandaan komen is niet zo belangrijk toch?
p . bergman

p . bergman zegt:
Kritiek moet toch kunnen?









p . bergman

p . bergman zegt:
Familie?? Google en je komt op heel andere makers van dit recept met steeds een doorlink naar??
Niet echt origineel .