Recept
« Terug naar recepten
Terrine van 3 kazen
PT20M
Terrine van 3 kazen
Een heerlijk terrine van 3 kazen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kazen van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van 3 kazen te bereiden
Spoel de cakevorm even onder koud water en bedek met plasticfolie.
Hak de noten en gedroogde vruchten fijn.
Verdeel de boter in drie en snij de korst van de verschillende kazen.
Meng elke kaas met 1/3de van de malse boter tot je een homogene massa bekomt. Let er echter op dat het niet te vloeibaar is.
Verdeel de briemengeling als eerste in de cakevorm en leg 1/3de van de notenmengeling er bovenop.
Maak een volgende laag met de roquefortboter en verdeel het volgende deel van de gedroogde vruchtenmengeling over.
Vervolledig met de Vacherin Mont d’Or–botermengeling. Schik hierboven de laatste notenvruchtenmengeling.
Werk af met dunne sneetjes peperkoek. Snij hiervoor de sneetjes in drie.
Vouw de plasticfolie over de peperkoek en druk goed aan. Zet in de koelkast en laat 1 nacht opstijven.
Bereid een sausje van Luikse siroop opgewarmd met een scheutje rode porto. Laat afkoelen.
Snij de terrine in plakken en serveer met enkele druppels saus. Versier met een takje rozemarijn.
Hak de noten en gedroogde vruchten fijn.
Verdeel de boter in drie en snij de korst van de verschillende kazen.
Meng elke kaas met 1/3de van de malse boter tot je een homogene massa bekomt. Let er echter op dat het niet te vloeibaar is.
Verdeel de briemengeling als eerste in de cakevorm en leg 1/3de van de notenmengeling er bovenop.
Maak een volgende laag met de roquefortboter en verdeel het volgende deel van de gedroogde vruchtenmengeling over.
Vervolledig met de Vacherin Mont d’Or–botermengeling. Schik hierboven de laatste notenvruchtenmengeling.
Werk af met dunne sneetjes peperkoek. Snij hiervoor de sneetjes in drie.
Vouw de plasticfolie over de peperkoek en druk goed aan. Zet in de koelkast en laat 1 nacht opstijven.
Bereid een sausje van Luikse siroop opgewarmd met een scheutje rode porto. Laat afkoelen.
Snij de terrine in plakken en serveer met enkele druppels saus. Versier met een takje rozemarijn.