Recept
« Terug naar recepten
Terrine van roodpootpatrijs, pistachenoten(zie opm
PT60M
Terrine van roodpootpatrijs, pistachenoten(zie opm
Een heerlijk terrine van roodpootpatrijs, pistachenoten(zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wild
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van roodpootpatrijs, pistachenoten(zie opm te bereiden
Maal de stukjes patrijs fijn in een keukenmachine, samen met de room en de eieren.
Draai tot een egale massa ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.
Zet de massa weg om koud te worden en voeg dan de tuinkruiden, noten, cabtharellen en paprika toe.
Schep alles goed om.
Bestrijk een cakeblik met olie en bekleed het blik met huishoudfolie; laat de folie ruim over de rand hangen.
Leg het spek in het cakeblik en laat het spek 3 cm over de rand hangen.
Doe de vleesmassa in het blik en vouw het spek eroverheen.
Vouw de terrine stevig dicht met de folie.
Zet het cakeblik voor 3/4 in een pan met heet water.
Breng het water aan de kook ( let op at er geen water op de terrine komt!)draai de vlam laag en laat de terrine in ca 35 minuten garen.
Zet de terrine 4 uur in de koelkast.
Verwijder dan de folie en snijd de terrine in plakken.
Deze terrine is het lekkerst als hij een dag van tevoren wordt gemaakt.
Draai tot een egale massa ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.
Zet de massa weg om koud te worden en voeg dan de tuinkruiden, noten, cabtharellen en paprika toe.
Schep alles goed om.
Bestrijk een cakeblik met olie en bekleed het blik met huishoudfolie; laat de folie ruim over de rand hangen.
Leg het spek in het cakeblik en laat het spek 3 cm over de rand hangen.
Doe de vleesmassa in het blik en vouw het spek eroverheen.
Vouw de terrine stevig dicht met de folie.
Zet het cakeblik voor 3/4 in een pan met heet water.
Breng het water aan de kook ( let op at er geen water op de terrine komt!)draai de vlam laag en laat de terrine in ca 35 minuten garen.
Zet de terrine 4 uur in de koelkast.
Verwijder dan de folie en snijd de terrine in plakken.
Deze terrine is het lekkerst als hij een dag van tevoren wordt gemaakt.