Recept
« Terug naar recepten
Terrine van zalm
PT20M
Terrine van zalm
Een heerlijk terrine van zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van zalm te bereiden
1. Bekleed een cakevorm met plasticfolie.
2. Leg er daarna de plakken gerookte zalm op, elkaar iets overlappend.
3. Laat de zalm iets over de randen hangen, zodat ze later de terrine afdekken.
4. Pureer in de keukenmachine: de reepjes zalm en de crème fraîche .
5. Breng op smaak met peper, zout, limoensap, bieslook en peterselie.
6. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
7. Laat de gelatine met aanhangend water onder zacht verwarmen smelten.
8. Roer deze dan door het zalmmengsel.
9. Schep de zalmmousse in de vorm, vlak voordat hij lobbig wordt.
10. Stamp het mengsel goed aan.
11. Vouw het overhangende deel van de zalm over de vulling.
12. Laat de terrine minstens 6 uur in de koelkast opstijven.
2. Leg er daarna de plakken gerookte zalm op, elkaar iets overlappend.
3. Laat de zalm iets over de randen hangen, zodat ze later de terrine afdekken.
4. Pureer in de keukenmachine: de reepjes zalm en de crème fraîche .
5. Breng op smaak met peper, zout, limoensap, bieslook en peterselie.
6. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
7. Laat de gelatine met aanhangend water onder zacht verwarmen smelten.
8. Roer deze dan door het zalmmengsel.
9. Schep de zalmmousse in de vorm, vlak voordat hij lobbig wordt.
10. Stamp het mengsel goed aan.
11. Vouw het overhangende deel van de zalm over de vulling.
12. Laat de terrine minstens 6 uur in de koelkast opstijven.
mina57y zegt: