Recept
« Terug naar recepten
Thaise curry met kip en gemberrijst
PT30M
Thaise curry met kip en gemberrijst
Een heerlijk thaise curry met kip en gemberrijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Thaise curry met kip en gemberrijst te bereiden
Doe de rijst met de gember, een snufje zout en 200 ml koud water in een pan en breng het geheel snel aan de kook. Draai het vuur dan heel laag en laat de rijst afgedekt in 10-12 minuten gaar worden. Roer af en toe.
Verhit de sesamolie in een wok en bak de stukjes kip ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en laat alles op halfhoog vuur nog 5 minuten pruttelen. Schep tot slot de reepjes rode peper, de stukjes ananas, de vissaus en het gescheurde basilicum erdoor.
Breng de curry op smaak met suiker en zout. Serveer met de gemberrijst.