Recept
« Terug naar recepten
Thaise Kip Curry
PT60M
Thaise Kip Curry
Een heerlijk thaise kip curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise Kip Curry te bereiden
1).Fruit de uien aan in de rijstolie met de groene curry en de knoflook. Wanneer de uien zacht zijn geworden de kokosmelk toevoegen.
2).Voeg de kip toe, daun purut, vissaus, oestersaus en suiker. Kook even door.
3).Voeg dan de aubergine toe en de kippenbouillon.
4).Nu laten koken tot de kip en de aubergine gaar zijn geworden. (± 15 - 20 minuten)
5).Basilicum toevoegen en lombok toevoegen en even doorverwarmen.
2).Voeg de kip toe, daun purut, vissaus, oestersaus en suiker. Kook even door.
3).Voeg dan de aubergine toe en de kippenbouillon.
4).Nu laten koken tot de kip en de aubergine gaar zijn geworden. (± 15 - 20 minuten)
5).Basilicum toevoegen en lombok toevoegen en even doorverwarmen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de rijst over de voorverwarmde borden en schep daarover de kip curry. Garneer met korianderblaadjes en gefrituurde uitjes.