KookJij

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

Een heerlijk thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei te bereiden

1. Snijd het vlees in blokjes van circa 1,5 cm.
Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn.
2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, de knoflook en de rode peper 2 minuten. Voeg de basilicum en een snufje zout toe. Schep het mengsel uit de pan.
3. Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, de blokjes vlees 2 minuten op een hoog vuur.
4. Voeg de snijbonen en prei toe en roerbak ze 5 minuten mee. Roer het citroensap, het knoflookmengsel en de slagroom of kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
5. Op smaak brengen met peper en zout

Serveer er noedels of rijst bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst