KookJij

Thaïse viscurry (pittig)

Een heerlijk thaïse viscurry (pittig) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Philadelphia (online)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaïse viscurry (pittig) te bereiden

De rijst koken zoals je dat gewend bent.
De zaadlijsten en zaadjes van de rode peper verwijderen en de peper heel fijn snijden.
De lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.
De vis in hapklare stukjes snijden.
De sugarsnaps schoonmaken en in schuine stukken snijden.
De Thaïse curry in de pan op laag vuur verhitten. Dan melk en Philadelphia toevoegen en blijven roeren tot de kaas gesmolten is.
Nu pepertje erbij en nog 1 minuutje verwarmen, alles op laag vuur.
Roer dan de lente-uitjes en de stukken vis en de garnalen en de sugarsnaps door de saus en laat het geheel nog 4 à 5 minuten zachtjes stoven.
Bestrooi met grof gehakte koriander en serveer met de rijst en een schijf limoen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Lekker en behoorlijk pittig, afhankelijk van het pepertje.
Ik heb het een keer met pangasiusfilet gemaakt en een andere keer met zalm. Allebei lekker.
Ik heb ook meer curry gebruikt dan aangegeven, omdat ik dat iets te weinig vond.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ha, een lekkere voor een dame (heer mag ook) met pit! :-)