Lekker en behoorlijk pittig, afhankelijk van het pepertje.
Ik heb het een keer met pangasiusfilet gemaakt en een andere keer met zalm. Allebei lekker.
Ik heb ook meer curry gebruikt dan aangegeven, omdat ik dat iets te weinig vond.
Recept
« Terug naar recepten
Thaïse viscurry (pittig)
PT25M
Thaïse viscurry (pittig)
Een heerlijk thaïse viscurry (pittig) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Philadelphia (online)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaïse viscurry (pittig) te bereiden
De rijst koken zoals je dat gewend bent.
De zaadlijsten en zaadjes van de rode peper verwijderen en de peper heel fijn snijden.
De lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.
De vis in hapklare stukjes snijden.
De sugarsnaps schoonmaken en in schuine stukken snijden.
De Thaïse curry in de pan op laag vuur verhitten. Dan melk en Philadelphia toevoegen en blijven roeren tot de kaas gesmolten is.
Nu pepertje erbij en nog 1 minuutje verwarmen, alles op laag vuur.
Roer dan de lente-uitjes en de stukken vis en de garnalen en de sugarsnaps door de saus en laat het geheel nog 4 à 5 minuten zachtjes stoven.
Bestrooi met grof gehakte koriander en serveer met de rijst en een schijf limoen.
De zaadlijsten en zaadjes van de rode peper verwijderen en de peper heel fijn snijden.
De lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.
De vis in hapklare stukjes snijden.
De sugarsnaps schoonmaken en in schuine stukken snijden.
De Thaïse curry in de pan op laag vuur verhitten. Dan melk en Philadelphia toevoegen en blijven roeren tot de kaas gesmolten is.
Nu pepertje erbij en nog 1 minuutje verwarmen, alles op laag vuur.
Roer dan de lente-uitjes en de stukken vis en de garnalen en de sugarsnaps door de saus en laat het geheel nog 4 à 5 minuten zachtjes stoven.
Bestrooi met grof gehakte koriander en serveer met de rijst en een schijf limoen.
Anna Koudys zegt: