KookJij

Thaise vishapjes

Een heerlijk thaise vishapjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Ikea 241212 - A. D'Angalo 241212
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise vishapjes te bereiden

Viskoekjes:
Doe de vis, suiker, zout, curry pasta en het ei samen in de keukenmachine.
Voeg daarna de fijn gehakte kouseband, een klein beetje maïsmeel voor de stevigheid en een fijn gesneden bosui toe voor de smaak.
Meng het geheel.
Vorm dan platte koekjes met het mengsel.
Gebruik 2 eetlepels van het mengsel per koekje. Verhit de olie tot 180°C in een wok en bak hierin de koekjes bruin aan beide kanten.

Garnalen in deeg:
Ontdoe de garnalen van het darmkanaal.
Wikkel de garnalen in de speciale deeg.
Verhit olie in een wok tot 180°C en frituur hierin de garnalen in 2-3 minuten goudbruin.

Tom Kah Kay soep:
Doe de kruiden (citroengras, citroenblaadjes, laos in grote stukken, ½ rode peper in ringetjes en de bosui) in een pan met 1/3 water en 2/3 kokosmelk.
Breng dit aan de kook, voeg voor een iets dikker geheel wat meer kokosmelk toe.
Doe hier vervolgens 2 of 3 eetlepels visolie, de limoen, het bakje champignons en de garnalen of kip bij.
Zeef het mengsel en filter de grove stukken eruit. Garneer de soep met fijn gesneden pepertjes, bosui, en koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

h.dekoning

h.dekoning zegt:
En wat gebeurt er met de palingfilet of de kip?:D