Recept
« Terug naar recepten
Tian van aardappelen
PT70M
Tian van aardappelen
Een heerlijk tian van aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tian van aardappelen te bereiden
Schil de aardappelen, pel de uien en ontvel de tomaten.
Snijd alles in dunne plakken.
Leg alles in afwisselende lagen in een ovenvaste schotel, kruid steeds met wat peper en zout en hier en daar laurier en tijm.
Vul met bouillon tot alles nèt niet onder staat.
Voeg een scheut olijfolie toe.
Dek af met aluminiumfolie en laat in de oven 180 graden C. in ca 1 uur gaar bakken.
Verwijder ca 10 min. voor het eind de folie en bestrooi met geraspte Gruyèrekaas om de schotel te gratineren.
verdeel in ruiten of vierkanten.
Snijd alles in dunne plakken.
Leg alles in afwisselende lagen in een ovenvaste schotel, kruid steeds met wat peper en zout en hier en daar laurier en tijm.
Vul met bouillon tot alles nèt niet onder staat.
Voeg een scheut olijfolie toe.
Dek af met aluminiumfolie en laat in de oven 180 graden C. in ca 1 uur gaar bakken.
Verwijder ca 10 min. voor het eind de folie en bestrooi met geraspte Gruyèrekaas om de schotel te gratineren.
verdeel in ruiten of vierkanten.