Recept
« Terug naar recepten
Tiède de Lentilles Salade
PT30M
Tiède de Lentilles Salade
Een heerlijk tiède de lentilles salade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Franse kookavond Citroen DS club
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiède de Lentilles Salade te bereiden
In vergiet de linzen wassen. In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen. Intussen de uien pellen en in 2 uien een kruidnagel steken. Wortels schillen en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen. Laurier, peterselie en tijm met draadje omwikkelen. Aan de linzen in de pan de uien met kruidnagel, winterwortel, 2 teentjes knoflook, kruidenboeketjes en zout en peper toevoegen. Vuur laag draaien en linzen ca. 15 minuten koken. Intussen in koekenpan de baconreepjes zachtjes uitbakken. Rest van de ui en knoflook fijnhakken. In kom mengen met de Dijon-mosterd en azijn. Al roerend de olie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Linzen afgieten en kort laten uitdampen. Ui, knoflook en kruidenboeketjes eruit nemen. Bieslook klein knippen en rest van
peterselie fijnhakken. Uitgedampte linzen mengen met de dressing,
uitgebakken baconreepjes en peterselie. Bestrooien met bieslook.
Lauwwarm serveren!
peterselie fijnhakken. Uitgedampte linzen mengen met de dressing,
uitgebakken baconreepjes en peterselie. Bestrooien met bieslook.
Lauwwarm serveren!