Recept
« Terug naar recepten
Tijgergarnalen in preibeslag
PT25M
Tijgergarnalen in preibeslag
Een heerlijk tijgergarnalen in preibeslag recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ad jansen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tijgergarnalen in preibeslag te bereiden
Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten.
Was de kropsla en pluk de kleine binnenste blaadjes uit de sla.
Pluk de steeltjes van de rucola en zet beide slasoorten op ijs.
Snijd de prei, het pepertje en de koriander zeer fijn.
Maak een beslag van ei, bloem en het witbier: meng de gesneden prei, het pepertje en de koriander erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Haal de garnalen door het groentebeslag en frituur ze ca. 3 minuten in olie van 180 C (let op: bak niet te veel garnalen tegelijk!).
Rangschik de kropsla en rucola op de borden en maak de sla aan met de zoetzure dressing.
Leg de gefrituurde garnalen op de sla.
Was de kropsla en pluk de kleine binnenste blaadjes uit de sla.
Pluk de steeltjes van de rucola en zet beide slasoorten op ijs.
Snijd de prei, het pepertje en de koriander zeer fijn.
Maak een beslag van ei, bloem en het witbier: meng de gesneden prei, het pepertje en de koriander erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Haal de garnalen door het groentebeslag en frituur ze ca. 3 minuten in olie van 180 C (let op: bak niet te veel garnalen tegelijk!).
Rangschik de kropsla en rucola op de borden en maak de sla aan met de zoetzure dressing.
Leg de gefrituurde garnalen op de sla.