KookJij

Tijgergarnalen in preibeslag

Een heerlijk tijgergarnalen in preibeslag recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ad jansen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tijgergarnalen in preibeslag te bereiden

Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten.
Was de kropsla en pluk de kleine binnenste blaadjes uit de sla.
Pluk de steeltjes van de rucola en zet beide slasoorten op ijs.
Snijd de prei, het pepertje en de koriander zeer fijn.
Maak een beslag van ei, bloem en het witbier: meng de gesneden prei, het pepertje en de koriander erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Haal de garnalen door het groentebeslag en frituur ze ca. 3 minuten in olie van 180 C (let op: bak niet te veel garnalen tegelijk!).
Rangschik de kropsla en rucola op de borden en maak de sla aan met de zoetzure dressing.
Leg de gefrituurde garnalen op de sla.







Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst