Recept
« Terug naar recepten
Timbaaltje van gerookte zalm, gevuld met garnalen,
PT30M
Timbaaltje van gerookte zalm, gevuld met garnalen,
Een heerlijk timbaaltje van gerookte zalm, gevuld met garnalen, recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorm
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Timbaaltje van gerookte zalm, gevuld met garnalen, te bereiden
Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, ½ eetlepel limoenrasp, zout en peper. Leg in de kopjes één of twee plakken zalm, zodat de binnenkant van het kopje bekleed is. Pureer de avocado samen met het limoensap in een keukenmachine en maak op smaak met zout en peper. Meng de garnalen en de pijnboompitten door het avocadomengsel en verdeel het over de vier kopjes. Druk de puree aan en vouw de zalm erover. Zet tot gebruik in de koelkast. Snij de komkommer in dunne plakjes. Leg in het midden van de borden het timbaaltje en leg daar omheen de plakjes komkommer. Besprenkel met dressing en garneer met pijnboompitjes en eventueel sprietjes bieslook.