Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu op een bedje van chocolade linguini
PT60M
Tiramisu op een bedje van chocolade linguini
Een heerlijk tiramisu op een bedje van chocolade linguini recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinaire saisonnier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu op een bedje van chocolade linguini te bereiden
Klop de eidooiers met de poedersuiker en de wijn au bain marie op en voeg de geweekte gelatine toe.
Klop koud, voeg de kaas toe en klop even door.
Bouw in de terrine laagjes op van massa, afgewisseld met lange vingers die in de koffie zijn gedoopt.
de linguini:
Maak van de ingrediënten een pastadeeg en laat 30 mintuen rusten.
Maak er met met de pastamachine lange dunne linten van.
Droog de pasta en kook daarna kort af in water met wat suiker en een druppeltje olie.
Voor de crème:
Zet de melk op met de vanillestokjes en de suiker.
Laat een half uur trekken en zeef.
Voeg de losgeslagen eidooiers toe, meng goed en laat op het vuur rustig binden.
Passeer en laat afkoelen.
Spatel er op het laatste moment de amaretto en de geslagen room door.
Klop koud, voeg de kaas toe en klop even door.
Bouw in de terrine laagjes op van massa, afgewisseld met lange vingers die in de koffie zijn gedoopt.
de linguini:
Maak van de ingrediënten een pastadeeg en laat 30 mintuen rusten.
Maak er met met de pastamachine lange dunne linten van.
Droog de pasta en kook daarna kort af in water met wat suiker en een druppeltje olie.
Voor de crème:
Zet de melk op met de vanillestokjes en de suiker.
Laat een half uur trekken en zeef.
Voeg de losgeslagen eidooiers toe, meng goed en laat op het vuur rustig binden.
Passeer en laat afkoelen.
Spatel er op het laatste moment de amaretto en de geslagen room door.
Margriet Oussoren-Kempers zegt: