Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu
PT20M
Tiramisu
Een heerlijk tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
heb ik ooit uit de burda of neue mode gehaald
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu te bereiden
Leg een laag lange vingers op de bodem van de schaal met de suikerkant naar boven en besprenkel ze met koffie en likeur. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker, de kaneel en klopvast stijf. Klop er dan de roomkaas of mascarpone door en besmeer de lange vingers met de helft van het mengsel. Verdeel de kersen hierover en sprenkel er wat siroop over dan de koekjeslaag herhalen en met likeur en koffie besprenkelen en de rest roommengsel erop uitsmeren. Bestuiven met cacaopoeder en garneren met amarettikoekjes, mintblaadjes en citroenrasp.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is mijn favoriet omdat het geen rauwe eieren bevat en overheerlijk is . De roomkaas gebruik ik meestal van de Lidl of Aldi die is uitstekend en niet duur.