KookJij

Tjap Tjoy

Een heerlijk tjap tjoy recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tjap Tjoy te bereiden

De uien in olie fruiten. Het vlees in blokjes snijden en toevoegen, dit alles gaar braden.
Nu de specerijen en de knoflook toevoegen. De
groente fijnsnijden en toevoegen.
Dan alles 1/2 tot 3/4 uur laten sudderen, de taugé slechts enkele minuten meebakken.
Ketjap naar smaak toevoegen serveren met witte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Probeer eens bamboo shoots;te verkrijgen bij de toko of bij de supermarket.Snijd de bambooshoots in lucifer dunne staafjes,dat komt de smaak van het gerecht ten goede:p
jolanda

jolanda zegt:
Je hebt gelijk Gerda, denk dat je niet van die namen als tjap tjoy moet gebruiken, maar meer iets van je zelf :)
truitje

truitje zegt:
Ik ben dol op Tjap Tjoy, maak het ook regelmatig maar ik doe er geen 60 minuten over. In Tjap Tjoy behoren de groente knapperig te blijven. Ook mis ik de oestersaus, dat geeft zo'n typische smaak aan dit gerecht. Het vlees haal ik er na het aanbraden uit dan blijft het zacht en voeg het later weer toe. Groetjes Gerda :p:p:p