Dit is de basis van de authentieke "Welsh Rarebit (of Rabbit)",
welke ik heb gekregen van een vrouw van een Engelse collega.Dwz,dat je van hieruit allerlei variaties kan aanbrengen
als je dat wilt.
Recept
« Terug naar recepten
Toast met Gesmolten Kaas (Welsh Rarebit)
PT30M
Toast met Gesmolten Kaas (Welsh Rarebit)
Een heerlijk toast met gesmolten kaas (welsh rarebit) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Toast met Gesmolten Kaas (Welsh Rarebit) te bereiden
*Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelwarm
vuur.
*Voeg toe de bloem en blijf roeren tot de bloem gegaard is en goudblond (± 5 minuten)
*Voeg toe het bier,de mosterdpoeder,de Worcester Sauce en Cayenne peper.Roeren en nog eens roeren tot het mengsel mooi gehomogeniseerd is
*Nu de geraspte kaas langzaam toevoegen en blijven roeren.Zodra de kaas gat smelten het vuur laag draaien.
Blijven roeren tot de massa glad is,gehomogeniseerd en
zonder klontjes.
*Schenk 1/4 van de massa op 2 toastjes en doe dat 4 maal.
Zet toast dan onder de grill en dien op wanneer de kaasmassa gaat bubbelen
vuur.
*Voeg toe de bloem en blijf roeren tot de bloem gegaard is en goudblond (± 5 minuten)
*Voeg toe het bier,de mosterdpoeder,de Worcester Sauce en Cayenne peper.Roeren en nog eens roeren tot het mengsel mooi gehomogeniseerd is
*Nu de geraspte kaas langzaam toevoegen en blijven roeren.Zodra de kaas gat smelten het vuur laag draaien.
Blijven roeren tot de massa glad is,gehomogeniseerd en
zonder klontjes.
*Schenk 1/4 van de massa op 2 toastjes en doe dat 4 maal.
Zet toast dan onder de grill en dien op wanneer de kaasmassa gaat bubbelen