Recept
« Terug naar recepten
Tom yam kung (garnalensoep)
PT40M
Tom yam kung (garnalensoep)
Een heerlijk tom yam kung (garnalensoep) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marijke nieuwdorp
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaise schoonzus
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tom yam kung (garnalensoep) te bereiden
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat de staart zitten. Bewaar de koppen en schalen. Verhit de olie in een grote pan of wok. Voeg de koppen en schalen toeen bak ze 10 min. op matig vuur tot ze diep oranje zijn. Schud regelmatig om.
Voeg 2,5 dl water en de currypasta toe. Laat het 5 min. koken. Voeg de rest van het water toe, laat de bouillon 20 min. pruttelen en zeef hem.
Doe de gezeefde bouillon terug in de pan. Voeg tamarinde, kurkuma, peper en de limoenblaadjes toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 2 min. doorkoken. Voeg de garnalen toe en kook ze in 5 min. roze. Voeg vissaus, limoensap en suiker toe en roer goed. Bestrooi de soep met koriander en serveer hem direct.
Voeg 2,5 dl water en de currypasta toe. Laat het 5 min. koken. Voeg de rest van het water toe, laat de bouillon 20 min. pruttelen en zeef hem.
Doe de gezeefde bouillon terug in de pan. Voeg tamarinde, kurkuma, peper en de limoenblaadjes toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 2 min. doorkoken. Voeg de garnalen toe en kook ze in 5 min. roze. Voeg vissaus, limoensap en suiker toe en roer goed. Bestrooi de soep met koriander en serveer hem direct.
Mijn kookverhaal (marijke nieuwdorp)
Overheerlijk thais en gezond soepie!!!!!
wim zegt:
Deze is super en dat is zacht uitgedrukt, zeker een dikke 10 waard,je mag van mij naar de volgende ronde:);):p
afz: thai thai