Recept
« Terug naar recepten
Tomaat-mozzarellabolletjes
PT20M
Tomaat-mozzarellabolletjes
Een heerlijk tomaat-mozzarellabolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaat-mozzarellabolletjes te bereiden
1. Pel de tomaten. Snij ze in en schep er voorzichtig met een lepeltje de pitjes en de zaadlijsten uit. Laat de ansjovisfilets uitlekken.
2. Verpak elke mozzarellaparel in een blaadje basilicum. Vul elke tomaat met 3 mozzarellaparels en een ansjovisfilet.
3. Meng in een kommetje de bloem met het maïszetmeel, de gist en een snuifje zout. Schenk er de melk bij en roer tot een glad beslagje. Klop in een diep bord de eieren los met een snuifje peper en zout. Doe in een ander bord het paneermeel.
4. Haal de gevulde tomaatjes eerst door het losgeklopt ei, dan door het paneermeel en daarna door het beslagje. Leg de bolletjes voorzichtig (niet allemaal tegelijk!) in hete frituurolie (175°C) en laat ze goudbruin bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer goed heet.
2. Verpak elke mozzarellaparel in een blaadje basilicum. Vul elke tomaat met 3 mozzarellaparels en een ansjovisfilet.
3. Meng in een kommetje de bloem met het maïszetmeel, de gist en een snuifje zout. Schenk er de melk bij en roer tot een glad beslagje. Klop in een diep bord de eieren los met een snuifje peper en zout. Doe in een ander bord het paneermeel.
4. Haal de gevulde tomaatjes eerst door het losgeklopt ei, dan door het paneermeel en daarna door het beslagje. Leg de bolletjes voorzichtig (niet allemaal tegelijk!) in hete frituurolie (175°C) en laat ze goudbruin bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer goed heet.
kris zegt:
Ga het in ieder geval eens uitproberen.