Recept
« Terug naar recepten
Tomaten á la provencale
PT25M
Tomaten á la provencale
Een heerlijk tomaten á la provencale recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten á la provencale te bereiden
Was de tomaten en snijd ze overdwars doormidden.
Schep er met een lepel het zaad en de zaadlijsten uit.
Strooi er iets zout en peper in.
Meng 50 gram paneermeel, 1 teentje knoflook, 1 el fijngehakte peterselie en 1 el fijngehakte oregano door elkaaar.
Roer er 2 el olijfolie door, zodat het mengsel iets smeuig wordt.
Vul de tomaten met het paneermengsel.
Verhit in een koekenpan boter op een matig vuur.
Bak hierin de tomaten eerst aan de kant met de vulling en dan aan de bolle kant in ca 8 min. op een matig vuur lichtbruin en gaar.
Garneer de tomaten met enkele toefjes peterselie.
Schep er met een lepel het zaad en de zaadlijsten uit.
Strooi er iets zout en peper in.
Meng 50 gram paneermeel, 1 teentje knoflook, 1 el fijngehakte peterselie en 1 el fijngehakte oregano door elkaaar.
Roer er 2 el olijfolie door, zodat het mengsel iets smeuig wordt.
Vul de tomaten met het paneermengsel.
Verhit in een koekenpan boter op een matig vuur.
Bak hierin de tomaten eerst aan de kant met de vulling en dan aan de bolle kant in ca 8 min. op een matig vuur lichtbruin en gaar.
Garneer de tomaten met enkele toefjes peterselie.