Recept
« Terug naar recepten
Tomaten-basilicumsoep
PT35M
Tomaten-basilicumsoep
Een heerlijk tomaten-basilicumsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Miriam Thielen - Vaz Dias
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen idee
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten-basilicumsoep te bereiden
Doe een laag water in een grote pan en breng die aan de kook. Kruis intussen de tomaten in en doe ze een paar minuten in het kokende water. Laat ze even afkoelen, pel ze en snijd ze in vieren. Verwijder de pittenkern uit de paprika en pel de uien. Snijd paprika en uien in grove stukken.
Doe uien, paprika en tomaten bij het water in de pan, voeg nog eens 1,5 liter water toe en de basilicum, met de steeltjes! Doe het bosje tijm en rozemarijn erbij. Breng het geheel aan de kook en laat een minuut of twintig pruttelen. Bouillonblokjes erbij en de tomatenblokjes uit blik. Laat nog eens tien minuten trekken.
Tijm en rozemarijn verwijderen. Zeef de soep en doe de eruit gezeefde groente in de keukenmachine. De aldus verkregen moes gaat weer terug bij het vocht. Goed roeren. Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg maïs en gesneden soepgroente toe. Laat alles nog een paar minuutjes doorwarmen.
Doe uien, paprika en tomaten bij het water in de pan, voeg nog eens 1,5 liter water toe en de basilicum, met de steeltjes! Doe het bosje tijm en rozemarijn erbij. Breng het geheel aan de kook en laat een minuut of twintig pruttelen. Bouillonblokjes erbij en de tomatenblokjes uit blik. Laat nog eens tien minuten trekken.
Tijm en rozemarijn verwijderen. Zeef de soep en doe de eruit gezeefde groente in de keukenmachine. De aldus verkregen moes gaat weer terug bij het vocht. Goed roeren. Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg maïs en gesneden soepgroente toe. Laat alles nog een paar minuutjes doorwarmen.