Recept
« Terug naar recepten
Tomaten ' Creme
PT30M
Tomaten ' Creme
Een heerlijk tomaten ' creme recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anja van Heiningen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Onbekend
Bron:
http://etenblog.blogspot.com/2006/02/zelfgemaakte-tomatensoep.html
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten ' Creme te bereiden
Rasp een wortel en snipper een ui. verhit een flinke scheut olijfolie en doe hierbij de wortel, ui, gedroogde knoflook en gedroogde basilicum. Laat dit op een zacht vuur staan voor 20 minuten en af en toe roeren (niet laten aanbakken) Snijd 750 gram tomaten grof in stukken. Doe bij de wortel-ui mengsel 2 blokjes voor kippenbouillon en 1 liter water, doe ook de stukken tomaat erbij. Dan weer langzaam opwarmen (ongeveer 30 minuten) Maak onder tussen het roommengsel klaar. Splits 2 eieren, en doe de eidooiers in een kommetje doe hierbij 125 ml slagroom en een theelepel rode wijnazijn. Goed klutsen. Als de soep bijna klaar is pureer je hem met de staafmixer (doe voorzichtig!) Breng hem op smaak met zout en peper. Haal de soep van het vuur af, en doe het roommengsel erbij (Het mag echt niet koken!!) Doe er op je bord nog wat basilicum bij en eet het met ciabatta
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Als je het zo doet als in het recept, moet het lukken.
Je zou het roommengsel kunnen mengen met een beetje soep, en dan pas mengen, succes :);)
m.v.g. Bert Allers
Rilana zegt:
Engeltje160 zegt:
demi zegt: