KookJij

Tomaten ' Creme

Een heerlijk tomaten ' creme recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: http://etenblog.blogspot.com/2006/02/zelfgemaakte-tomatensoep.html
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten ' Creme te bereiden

Rasp een wortel en snipper een ui. verhit een flinke scheut olijfolie en doe hierbij de wortel, ui, gedroogde knoflook en gedroogde basilicum. Laat dit op een zacht vuur staan voor 20 minuten en af en toe roeren (niet laten aanbakken) Snijd 750 gram tomaten grof in stukken. Doe bij de wortel-ui mengsel 2 blokjes voor kippenbouillon en 1 liter water, doe ook de stukken tomaat erbij. Dan weer langzaam opwarmen (ongeveer 30 minuten) Maak onder tussen het roommengsel klaar. Splits 2 eieren, en doe de eidooiers in een kommetje doe hierbij 125 ml slagroom en een theelepel rode wijnazijn. Goed klutsen. Als de soep bijna klaar is pureer je hem met de staafmixer (doe voorzichtig!) Breng hem op smaak met zout en peper. Haal de soep van het vuur af, en doe het roommengsel erbij (Het mag echt niet koken!!) Doe er op je bord nog wat basilicum bij en eet het met ciabatta

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

demi

demi zegt:
de soep moesten we maken voor school het was suer lekker!!;);)
bertal

bertal zegt:
Rilana:
Als je het zo doet als in het recept, moet het lukken.
Je zou het roommengsel kunnen mengen met een beetje soep, en dan pas mengen, succes :);)
m.v.g. Bert Allers
Rilana

Rilana zegt:
Wij moeten een recept maken voor school en we hebben deze uitgekozen. is het moeilijk om te maken? :)
bertal

bertal zegt:
Proficiat met je verjaardag:):)
m.v.g. Bert Allers
Engeltje160

Engeltje160 zegt:
Als er geen slagroom door zit is het na mijn idee ook geen tomaten creme soep meer ... In ieder geval smaakt ie prima, en afrika was een foutje :-)
yves

yves zegt:
Geachte,
De soep misschien niet slecht zonder slagroom,
maar met slagroon verdwijnt de goede smaak. In Afrika centraal
is het niet gekend.