KookJij

Tomaten-uien saus

Een heerlijk tomaten-uien saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten-uien saus te bereiden

Smoor de ui in een beetje olie samen met de knoflook in 10 minuten gaar, maar zorg er voor dat hij niet te bruin wordt.
Roer er daarna de in blokjes gesneden tomaat door.
Doe dit op een hoog vuur en verdamp zoveel vocht dat er een leuke saus over blijft, maar probeer de tomaat niet helemaal fijn te koken.
Roer er nu de peterselie en de bieslook door samen met het zout en de bieslook.
Laat de saus koud worden en proef hem dan opnieuw en breng hem op smaak met wat sambal en eventueel nog wat zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

San

San zegt:
Hoelang kan je die saus bewaren??? Groetjes