Recept
« Terug naar recepten
Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
PT15M
Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Lidl receptkaart, Zomer
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing te bereiden
- Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een koekenpan totdat ze rondom goudbruin kleuren.
- Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
- Verdeel de verschillende tomaten over 4 borden.
- Meng de verse pesto met het sap van ½ citroen en de citroenrasp van 1 hele citroen.
- Besprenkel de tomaten met de citroenpesto.
- Scheur de blaadjes basilicum grof en verdeel met de mozzarella over de tomatencarpaccio.
- Bestrooi de tomatencarpaccio met de pijnboompitjes en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
- Tip: serveer de tomatencarpaccio met vers brood en een partje citroen!