Recept
« Terug naar recepten
Tomatencrumble met basilicum
PT40M
Tomatencrumble met basilicum
Een heerlijk tomatencrumble met basilicum recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tomatencrumble met basilicum te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Verkruimel de ciabatta en vermeng ze met de pijnboompitten, de parmezaan en 1 eetlepel olijfolie. Bak de tomaten kort in 1 eetlepel olijfolie. Bak de tomaten kort in 1 eetlepel hete olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Laat ze 5 minuten zacht stoven. Schep ze af en toe voorzichtig om. Snipper een handvol basilicumblaadjes fijn.
3. Schik de tomaten in een diepe ovenschaal. Bestrooi ze met de helft van de basilicum. Leg er de plakjes mozzarella bij. Bestrooi met de rest van het basilicum. Dek af met het crumble-mengseltje. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
4. Zet ongeveer 25 minuten in het midden van de warme oven. Serveer zo heet mogelijk.
5. Lekker met al dente gekookte pasta.
2. Verkruimel de ciabatta en vermeng ze met de pijnboompitten, de parmezaan en 1 eetlepel olijfolie. Bak de tomaten kort in 1 eetlepel olijfolie. Bak de tomaten kort in 1 eetlepel hete olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Laat ze 5 minuten zacht stoven. Schep ze af en toe voorzichtig om. Snipper een handvol basilicumblaadjes fijn.
3. Schik de tomaten in een diepe ovenschaal. Bestrooi ze met de helft van de basilicum. Leg er de plakjes mozzarella bij. Bestrooi met de rest van het basilicum. Dek af met het crumble-mengseltje. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
4. Zet ongeveer 25 minuten in het midden van de warme oven. Serveer zo heet mogelijk.
5. Lekker met al dente gekookte pasta.
mert zegt: