Recept
« Terug naar recepten
Tomatengehakt
PT30M
Tomatengehakt
Een heerlijk tomatengehakt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatengehakt te bereiden
1.Kneed het gehakt met het eiwit, 1 theelepel zout en peper stevig door elkaar.
2.Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een balletje.
3.Leg telkens een balletje tussen 2 stukjes vershoudfolie
4.Druk ze met de hand uit tot dunne schnitzels.
5.Los de suiker op in de balsamico-azijn.
6.Klop de olie, zout en chilipeper erdoor.
7.Snijd de tomaten in 4 schijven.
8.Bestrijk ze met het balsamicosausje.
9.Bestrijk de gehaktschnitzeltjes ook met het sausje.
10.Verhit 2 ruime pannen.
11.Bak in de ene pan de schnitzels in ca. 3 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
12.Bak in de andere pan de schijven tomaat op hoog vuur ca. 1 minuut aan elke kant.
13.Bestrijk ze nogmaals met het balsamicosausje.
14.Leg op 4 bordjes de onderste schijf van de tomaten.
15.Strooi er wat basilicum over en leg er een schnitzel op.
16.Herhaal de lagen.
17.Steek er een satéstokje in en garneer met een takje basilicum.
18.Lekker met tagliatelle met pesto.
2.Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een balletje.
3.Leg telkens een balletje tussen 2 stukjes vershoudfolie
4.Druk ze met de hand uit tot dunne schnitzels.
5.Los de suiker op in de balsamico-azijn.
6.Klop de olie, zout en chilipeper erdoor.
7.Snijd de tomaten in 4 schijven.
8.Bestrijk ze met het balsamicosausje.
9.Bestrijk de gehaktschnitzeltjes ook met het sausje.
10.Verhit 2 ruime pannen.
11.Bak in de ene pan de schnitzels in ca. 3 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
12.Bak in de andere pan de schijven tomaat op hoog vuur ca. 1 minuut aan elke kant.
13.Bestrijk ze nogmaals met het balsamicosausje.
14.Leg op 4 bordjes de onderste schijf van de tomaten.
15.Strooi er wat basilicum over en leg er een schnitzel op.
16.Herhaal de lagen.
17.Steek er een satéstokje in en garneer met een takje basilicum.
18.Lekker met tagliatelle met pesto.