Recept
« Terug naar recepten
Tomatenketchup of hot ketchup
PT15M
Tomatenketchup of hot ketchup
Een heerlijk tomatenketchup of hot ketchup recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
janneke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatenketchup of hot ketchup te bereiden
De tomaten wassen en in stukjes snijden. Uien pellen en in stukjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
Tomaten, uien en appel aan de kook brengen en ± 30 minuten zachtjes laten koken. Het mengsel door een zeef wrijven.
Zout, salie, peper, azijn en geleisuiker toevoegen en alles nog 20 minuten heel zachtjes laten koken. Regelmatig roeren (de saus moet nu dik vloeibaar zijn, als dit niet zo is, nog even laten koken). De salie uit de ketchup halen en de saus in flesjes of bakjes schenken. Eventueel steriliseren of invriezen.
Voor hot ketchup gelijk met de geleisuiker nog de ketjap, tabasco, gemberpoeder en kerriepoeder toevoegen.
Tomaten, uien en appel aan de kook brengen en ± 30 minuten zachtjes laten koken. Het mengsel door een zeef wrijven.
Zout, salie, peper, azijn en geleisuiker toevoegen en alles nog 20 minuten heel zachtjes laten koken. Regelmatig roeren (de saus moet nu dik vloeibaar zijn, als dit niet zo is, nog even laten koken). De salie uit de ketchup halen en de saus in flesjes of bakjes schenken. Eventueel steriliseren of invriezen.
Voor hot ketchup gelijk met de geleisuiker nog de ketjap, tabasco, gemberpoeder en kerriepoeder toevoegen.