KookJij

Tomatensoep (koud) met Tapenade

Een heerlijk tomatensoep (koud) met tapenade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 40 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep (koud) met Tapenade te bereiden

SOEP :
""""""""""
*in de grote pan met dikke bodem de olie verhitten en daarin de knoflook,uien en lomboks aanzweten (ze mogen net niet bruin worden)
*Voeg dan toe de tomaten,paprika en limoensap en laat goed doorkoken
*Als de massa 15 minuten aan de kook is geweest dan pas toevoegen de sherry azijn,basilicum,koriander,thijm en rozemarijn,peper en minimaal zout (de tapenade is ook zout!).
*Onder zo nu en roeren 15 minuten laten doorkoken op zacht vuurtje.
*Dan pureren en even laten doorkoken
*Nu de massa zeven en goed door- en uitdrukken om zo veel mogelijk smaakstoffen in de soep te laten belanden.
*Nu kan de soep de koeling in
#TAPENADE :
""""""""""""""""""
*De knoflook,olijven en het limoensap gaan de blender in
om een mooie homogene pasta te krijgen
*In de nog steeds draaiende machine voegen we nu met een fijn straaltje de olie toe tot en dunne tapenade

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Soep in koude kommen of borden doen,bestrooien met wat basilicum / korianderblaadjes en daarna een eetlepel tapenade over de soep druppelen.
*Soep kan ook worden gebruikt als amuse

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst