*Soep in koude kommen of borden doen,bestrooien met wat basilicum / korianderblaadjes en daarna een eetlepel tapenade over de soep druppelen.
*Soep kan ook worden gebruikt als amuse
Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep (koud) met Tapenade
PT60M
Tomatensoep (koud) met Tapenade
Een heerlijk tomatensoep (koud) met tapenade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
40 personen
Categorieën:
- > Soepen - Koude
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep (koud) met Tapenade te bereiden
SOEP :
""""""""""
*in de grote pan met dikke bodem de olie verhitten en daarin de knoflook,uien en lomboks aanzweten (ze mogen net niet bruin worden)
*Voeg dan toe de tomaten,paprika en limoensap en laat goed doorkoken
*Als de massa 15 minuten aan de kook is geweest dan pas toevoegen de sherry azijn,basilicum,koriander,thijm en rozemarijn,peper en minimaal zout (de tapenade is ook zout!).
*Onder zo nu en roeren 15 minuten laten doorkoken op zacht vuurtje.
*Dan pureren en even laten doorkoken
*Nu de massa zeven en goed door- en uitdrukken om zo veel mogelijk smaakstoffen in de soep te laten belanden.
*Nu kan de soep de koeling in
#TAPENADE :
""""""""""""""""""
*De knoflook,olijven en het limoensap gaan de blender in
om een mooie homogene pasta te krijgen
*In de nog steeds draaiende machine voegen we nu met een fijn straaltje de olie toe tot en dunne tapenade
""""""""""
*in de grote pan met dikke bodem de olie verhitten en daarin de knoflook,uien en lomboks aanzweten (ze mogen net niet bruin worden)
*Voeg dan toe de tomaten,paprika en limoensap en laat goed doorkoken
*Als de massa 15 minuten aan de kook is geweest dan pas toevoegen de sherry azijn,basilicum,koriander,thijm en rozemarijn,peper en minimaal zout (de tapenade is ook zout!).
*Onder zo nu en roeren 15 minuten laten doorkoken op zacht vuurtje.
*Dan pureren en even laten doorkoken
*Nu de massa zeven en goed door- en uitdrukken om zo veel mogelijk smaakstoffen in de soep te laten belanden.
*Nu kan de soep de koeling in
#TAPENADE :
""""""""""""""""""
*De knoflook,olijven en het limoensap gaan de blender in
om een mooie homogene pasta te krijgen
*In de nog steeds draaiende machine voegen we nu met een fijn straaltje de olie toe tot en dunne tapenade