Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met tuinkruiden
PT60M
Tomatensoep met tuinkruiden
Een heerlijk tomatensoep met tuinkruiden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met tuinkruiden te bereiden
Verhit de olie in een grote soeppan op een matig vuur.
Fruit hierin de ui circa 1 minuut tot hij glazig is.
Voeg de tomaten toe en schep ze circa 2 minuten om tot ze hun vocht afgeven.
Schep de suiker erdoor en blijf nog circa 2 minuten roeren tot alle vocht verdampt is, de tomaten licht aan de bodem kleven en beginnen te karameliseren.
Schep er de helft van de bleekselderij, het water en de tomatenpuree door.
Strooi er wat zout en peper over en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep onafgedekt circa 30 min. trekken.
Pureer de soep gedeeltelijk met een staafmixer, zodat nog wat stukjes tomaat heel blijven.
Voeg de resterende bleekselderij toe en laat de soep nog 5 minuten trekken.
Schep vlak voor u de soep serveert de bosuitjes, peterselie, kervel en basilicum door de soep.
Maak hem op smaak af.
Schep de soep in kommen.
Fruit hierin de ui circa 1 minuut tot hij glazig is.
Voeg de tomaten toe en schep ze circa 2 minuten om tot ze hun vocht afgeven.
Schep de suiker erdoor en blijf nog circa 2 minuten roeren tot alle vocht verdampt is, de tomaten licht aan de bodem kleven en beginnen te karameliseren.
Schep er de helft van de bleekselderij, het water en de tomatenpuree door.
Strooi er wat zout en peper over en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep onafgedekt circa 30 min. trekken.
Pureer de soep gedeeltelijk met een staafmixer, zodat nog wat stukjes tomaat heel blijven.
Voeg de resterende bleekselderij toe en laat de soep nog 5 minuten trekken.
Schep vlak voor u de soep serveert de bosuitjes, peterselie, kervel en basilicum door de soep.
Maak hem op smaak af.
Schep de soep in kommen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
bertal zegt:
We gaan het maar eens proberen met foto's,en wonderwel het lukte.
succes met de soep.
:);)
m.v.g. Bert Allers