KookJij

Tomatensoep

Een heerlijk tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: Veel personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Creatie van mij elf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep te bereiden

Zet 3 liter water op het vuur. Laurier, bouillionblokjes en schenkel erbij en 2-3 uur laten trekken. Maak ondertussen gehaktballetjes (peper en zout etc) en soepvlees in de pan. Na 2-3 uur schenkel en laurier eruit en in de prullenbak.

Doe de cherry-tomaatjes in de blender, knoflook, halve ui en wortel erbij, peterselie, bieslook en selderie, zet deze eventjes aan dat net alles wat grover gepureerd is. Hierna de pan in samen met 2 pakken gezeefde tomaten, eventueel nog vermicelli toevoegen en alles op rustig vuur uurtje laten door sudderen. Naar smaak nog peper en zout toevoegen.

Daarna een heerlijke soep vind ik zelf


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst