Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep
PT30M
Tomatensoep
Een heerlijk tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tomatensoep te bereiden
Zet 3 liter water op het vuur. Laurier, bouillionblokjes en schenkel erbij en 2-3 uur laten trekken. Maak ondertussen gehaktballetjes (peper en zout etc) en soepvlees in de pan. Na 2-3 uur schenkel en laurier eruit en in de prullenbak.
Doe de cherry-tomaatjes in de blender, knoflook, halve ui en wortel erbij, peterselie, bieslook en selderie, zet deze eventjes aan dat net alles wat grover gepureerd is. Hierna de pan in samen met 2 pakken gezeefde tomaten, eventueel nog vermicelli toevoegen en alles op rustig vuur uurtje laten door sudderen. Naar smaak nog peper en zout toevoegen.
Daarna een heerlijke soep vind ik zelf
Doe de cherry-tomaatjes in de blender, knoflook, halve ui en wortel erbij, peterselie, bieslook en selderie, zet deze eventjes aan dat net alles wat grover gepureerd is. Hierna de pan in samen met 2 pakken gezeefde tomaten, eventueel nog vermicelli toevoegen en alles op rustig vuur uurtje laten door sudderen. Naar smaak nog peper en zout toevoegen.
Daarna een heerlijke soep vind ik zelf