Recept
« Terug naar recepten
Tongschar met groene kool en spek
PT30M
Tongschar met groene kool en spek
Een heerlijk tongschar met groene kool en spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tongschar met groene kool en spek te bereiden
Blancheer 8 koolbladen in 5 dl gezouten water. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water.
Kruid de tongscharfilets met peper en zout, leg er een geblancheerd koolblad op samen met een reep spek en rol ze op.
Saus: kook 5 dl visfumet met 5 dl van de groenekooljus tot de helft in, voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte. Werk de saus af met 50 g boter en breng op smaak met peper en zout.
Snij de aardappelen in schijven en bak ze in 50 g boter.
Stoom de visrolletjes 5 minuten (afgedekt met plastiekfolie) in de oven op 200°C of in een stoommandje.
Leg een koolblad op het bord, schik de gevulde tongscharrolletjes erop en lepel de saus erover. Schik de gebakken aardappelen ernaast en versier met kervelblaadjes.
Kruid de tongscharfilets met peper en zout, leg er een geblancheerd koolblad op samen met een reep spek en rol ze op.
Saus: kook 5 dl visfumet met 5 dl van de groenekooljus tot de helft in, voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte. Werk de saus af met 50 g boter en breng op smaak met peper en zout.
Snij de aardappelen in schijven en bak ze in 50 g boter.
Stoom de visrolletjes 5 minuten (afgedekt met plastiekfolie) in de oven op 200°C of in een stoommandje.
Leg een koolblad op het bord, schik de gevulde tongscharrolletjes erop en lepel de saus erover. Schik de gebakken aardappelen ernaast en versier met kervelblaadjes.