Recept
« Terug naar recepten
Tonijnburger met salsa
PT30M
Tonijnburger met salsa
Een heerlijk tonijnburger met salsa recept uit de regionale keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
500 kCal energie
28 Gram eiwit
26 Gram vet
38 Gram koolhydraten
28 Gram eiwit
26 Gram vet
38 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Vis op zijn best - John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijnburger met salsa te bereiden
Verdeel de tonijn in stukjes.
Meng er 1 eetlepel munt, 1 eetlepel rode ui, 2 eidooiers en voldoende bloem door tot een stevige massa ontstaat.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Vorm er met vochtige handen 4 tonijnburgers van.
Meng de tomaat met de mais, de uien de munt.
Schep 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel limoensap met zout en peper naar smaak door de salsa.
Halveer de avocado, schil de vrucht en wip de pit eruit.
Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Besprenkel de avocado met de rest van het limoensap zodat de reepjes fris groen blijven.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de tonijnburgers dun met de resterende 1 eetlepel olie.
Gril ze in 4 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Snijd de broodjes open.
Besmeer de onderste helft met de zure room.
Verdeel de sla en avocado erover.
Top de burgers af met een flinke lepel salsa.
Serveer de rest van de salsa met de tortillachips erbij.
Meng er 1 eetlepel munt, 1 eetlepel rode ui, 2 eidooiers en voldoende bloem door tot een stevige massa ontstaat.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Vorm er met vochtige handen 4 tonijnburgers van.
Meng de tomaat met de mais, de uien de munt.
Schep 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel limoensap met zout en peper naar smaak door de salsa.
Halveer de avocado, schil de vrucht en wip de pit eruit.
Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Besprenkel de avocado met de rest van het limoensap zodat de reepjes fris groen blijven.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de tonijnburgers dun met de resterende 1 eetlepel olie.
Gril ze in 4 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Snijd de broodjes open.
Besmeer de onderste helft met de zure room.
Verdeel de sla en avocado erover.
Top de burgers af met een flinke lepel salsa.
Serveer de rest van de salsa met de tortillachips erbij.