KookJij

Tonijnrol met kappertjessaus

Een heerlijk tonijnrol met kappertjessaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: beetje van mezelf, beetje uit blue band boekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijnrol met kappertjessaus te bereiden

- Week het brood in de melk.
Laat de tonijn uitlekken en pureer ze samen met de ansjovis, olijfolie en de roomboter.
- Druk het brood uit in een zeef en voeg toe, samen met het sjalotje, ei en de parmezaanse kaas.
- Pureer alles tot een creme.
- Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil af. Pers de citroen uit.
- Roer rasp, sap, kappertjes(evt. fijngehakt), peterselie en paneermeel door de creme.
- Schep dit mengsel op een katoenen doek, en vorm tot een rol van ca. 6 cm doorsnee. Bind de uiteinden van de rol dicht als een worst.
- Pocheer deze rol 35 min. in ruim water (houd net aan de kook, laat niet doorkoken!!
- Haal de rol uit de pan, laat afkoelen en verwijder dan pas het doek.
- Laat de rol, evt. ingepakt in folie, opstijven in de koeling (2 uur of langer)
---------------
Sausje:
Roer de mayonaise met de zure room en kappertjes tot een sausje, breng op smaak.

Snijd de rol in 12 gelijke schijven en leg mooi op een schaal. garneer evt. met tomaat, peterselie, kappertjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst