Recept
« Terug naar recepten
Tortilla Espagnola
PT30M
Tortilla Espagnola
Een heerlijk tortilla espagnola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
een spaans krantje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortilla Espagnola te bereiden
♥ schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes
♥kook de aardappelplakjes 5 min in water met zout.
♥plakjes uit laten lekken
♥verhit 2 eetl.olie in de pan en bak hierin de ui 2 min (niet laten kleuren)
♥voeg de aardappelplakjes toe en bak ze omscheppend in 10 min,goudgeel.
♥bestrooi met peper en zout.
♥klop de eieren los met peper en zout en schep de plakjes door het ei.
♥verhit de koekenpan met 2 eetl.olie opnieuw en bak de aardappel-eimengsel op hoog vuur in ca 3 min.tot de onderkant goudgeel is.
♥met een deksel de tortilla omkeren en de andere kant goudgeel bakken
♥snijd de tortilla in 10 punten
♥kook de aardappelplakjes 5 min in water met zout.
♥plakjes uit laten lekken
♥verhit 2 eetl.olie in de pan en bak hierin de ui 2 min (niet laten kleuren)
♥voeg de aardappelplakjes toe en bak ze omscheppend in 10 min,goudgeel.
♥bestrooi met peper en zout.
♥klop de eieren los met peper en zout en schep de plakjes door het ei.
♥verhit de koekenpan met 2 eetl.olie opnieuw en bak de aardappel-eimengsel op hoog vuur in ca 3 min.tot de onderkant goudgeel is.
♥met een deksel de tortilla omkeren en de andere kant goudgeel bakken
♥snijd de tortilla in 10 punten
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Valt altijd in de smaak