KookJij

Tortilla Espagnola

Een heerlijk tortilla espagnola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie: ? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: een spaans krantje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tortilla Espagnola te bereiden

♥ schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes
♥kook de aardappelplakjes 5 min in water met zout.
♥plakjes uit laten lekken
♥verhit 2 eetl.olie in de pan en bak hierin de ui 2 min (niet laten kleuren)
♥voeg de aardappelplakjes toe en bak ze omscheppend in 10 min,goudgeel.
♥bestrooi met peper en zout.
♥klop de eieren los met peper en zout en schep de plakjes door het ei.
♥verhit de koekenpan met 2 eetl.olie opnieuw en bak de aardappel-eimengsel op hoog vuur in ca 3 min.tot de onderkant goudgeel is.
♥met een deksel de tortilla omkeren en de andere kant goudgeel bakken
♥snijd de tortilla in 10 punten

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Valt altijd in de smaak

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst