Recept
« Terug naar recepten
Tournedos met kalfszwezeriken en aardappelchips
PT30M
Tournedos met kalfszwezeriken en aardappelchips
Een heerlijk tournedos met kalfszwezeriken en aardappelchips recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedos met kalfszwezeriken en aardappelchips te bereiden
Maak de marinade door alle ingrediënten in een ovenschaal te doen. Leg de tournedos erin, dek af en laat 4 uur in de koelkast marineren.
Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Frituur ze goudbruin op 180°C.
Verhit 3 eetlepels Solo in een pan en bak de gemarineerde tournedos totdat ze de perfecte cuisson hebben. Blus op dat moment het vlees met de gezeefde marinade en laat inkoken.
Kook de kalfszwezeriken 5 à 6 minuten in gezouten water.
Verwijder eventueel de velletjes, en bak kort aan in een hete pan met 2 eetlepels Solo.
Dresseer de tournedos met de zwezeriken en zwammen op het bord en serveer met de aardappelchips.
Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Frituur ze goudbruin op 180°C.
Verhit 3 eetlepels Solo in een pan en bak de gemarineerde tournedos totdat ze de perfecte cuisson hebben. Blus op dat moment het vlees met de gezeefde marinade en laat inkoken.
Kook de kalfszwezeriken 5 à 6 minuten in gezouten water.
Verwijder eventueel de velletjes, en bak kort aan in een hete pan met 2 eetlepels Solo.
Dresseer de tournedos met de zwezeriken en zwammen op het bord en serveer met de aardappelchips.