KookJij

Trifle met chocoladecake

Een heerlijk trifle met chocoladecake recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Trifle met chocoladecake te bereiden

1. Los de gist op in 1 eetlepel water met de helft van de suiker. Laat 3 minuten staan. Klop de eieren los met het zout en de overige suiker. Zeef er de bloem en het cacaopoeder bij. Vermeng met het gistpapje en de boter.
2. Druk het deeg uit in een ingevette cakevorm. Laat het 2 uur afgedekt rijzen op kamertemperatuur. Bak de cake 40 minuten in het midden van de oven, op 180°C. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
3. Snij het vanillestokje open, schraap het merg bij de mascarpone. Voeg er de suiker en de melk aan toe, klop op tot een dikke crème (voeg eventueel wat melk toe).
4. Breng de kersen met de wijn en het vanillestokje aan de kook. Laat 10 minuten trekken. Schep de kersen met een schuimspaan uit de pan. Laat de stroop tot de helft inkoken. Neem het vanillestokje weg. Voeg er de kersen weer aan toe en laat afkoelen.
5. Snij de cake in blokjes. Verdeel de mascarponecrème over mooie glazen. Leg er een stuk cake bij. Werk af met kersen en chocolade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekker bekkie

lekker bekkie zegt:
heerlijk zeg wat was dat smikkelen.:p:p:p