Echt een recept van vroeger, heeeeel vroeger.
Maar toen deden ze dat in een kussen sloop, beslag erin hoog dicht knopen en laten koken, goed idee als je geen tulband hebt het moet er ook 1 zijn met een klem deksel maar die zijn nergens meer te vinden, ik doe het dan met een stevig bord en leg er de vijzel op.
Recept
« Terug naar recepten
Trommelkoek
PT1M
Trommelkoek
Een heerlijk trommelkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn Oma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trommelkoek te bereiden
Zelfrijzendbakmeel + zout in de kom, kuiltje maken en daar de eieren in breken, dan beetje bij beetje de melk toevoegen, beginnend in het midden tot een glad beslag.
Dan de boter en de suiker en op het laatst de rozijnen.
Dan de tulbandvorm invetten en bestrooien met paneermeel.
In de pan met kokend water zetten 2 cm onder de rand van de tulband, plm. 75 min. laten koken met de deksel op de pan
Dan de boter en de suiker en op het laatst de rozijnen.
Dan de tulbandvorm invetten en bestrooien met paneermeel.
In de pan met kokend water zetten 2 cm onder de rand van de tulband, plm. 75 min. laten koken met de deksel op de pan
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
corry zegt:
Ga het gauw weer maken.
bas zegt:
Verkrijgbaar in klein, 1.2l, en groot 2l.
Die zijn niet duur en makkelijk te krijgen.
sensowier zegt:
ga zeker op zoek, en wat leuk dat u dat nog kent, ik maak nog vaak van die ouderwetse gerechten heerlijk, al de hoogeveense kruidkoek gemaakt, ben er hier in de omgeving al beroemd/berucht mee, eergister 5 gebakken, lekker hoor nu ook met gember er door. Groetjes van Carmen
sensowier zegt:
Het zelfrijzend bakmeel heeft iets minder smaak.
En het is ook lekker als je een plak bakt met roomboter en stroop event. met een restje jus. groetjes Carmen.
maaike zegt: