Recept
« Terug naar recepten
Tulband
PT30M
Tulband
Een heerlijk tulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tulband te bereiden
Vet een tulbandvorm in met de 10 gram boter en bestrooi deze met het paneermeel.
Smelt de boter in 1 minuut HOOG (100%).
Voeg aan de boter, die eieren, zout en melk toe.
Roer dit door elkaar met een garde (beslist geen elektrische mixer gebruiken).
Voeg de suiker, de vanillesuiker en het cakemeel toe.
Doe in een schaaltje de rozijnen, krenten en de in stukjes gesneden Franse vruchtjes.
Roer de bloem er door en voeg dit toe aan het beslag, roer het even door en vul de tulbandvorm hiermee.
Bak de tulband af in 25 minuten combi hete lucht 140° C /magnetron MIDDEN LAAG (30%).
Smelt de boter in 1 minuut HOOG (100%).
Voeg aan de boter, die eieren, zout en melk toe.
Roer dit door elkaar met een garde (beslist geen elektrische mixer gebruiken).
Voeg de suiker, de vanillesuiker en het cakemeel toe.
Doe in een schaaltje de rozijnen, krenten en de in stukjes gesneden Franse vruchtjes.
Roer de bloem er door en voeg dit toe aan het beslag, roer het even door en vul de tulbandvorm hiermee.
Bak de tulband af in 25 minuten combi hete lucht 140° C /magnetron MIDDEN LAAG (30%).