Recept
« Terug naar recepten
Turkse kippensoep
PT45M
Turkse kippensoep
Een heerlijk turkse kippensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
61
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse kippensoep te bereiden
Bereiding
Breng in een grote pan de bouillon aan de kook en voeg de kipfilet en de rijst toe.
Kruid met zout en peper en laat afgedekt 30 minuten sudderen.
Roer in een kommetje de eierdooiers en het citroensap door elkaar
en roer er vervolgens een paar lepels van de soep doorheen.
Giet dit mengsel langzaam in de soep en voeg ook de peterselie toe.
Laat nog een paar minuten doorwarmen, ondertussen voorzichtig roerend.
Laat de soep niet meer koken om schiften te voorkomen.
Smelt de boter in een pannetje en roer het paprikapoeder erdoor.
Giet dit in een dun straaltje over de soep en serveer.
Breng in een grote pan de bouillon aan de kook en voeg de kipfilet en de rijst toe.
Kruid met zout en peper en laat afgedekt 30 minuten sudderen.
Roer in een kommetje de eierdooiers en het citroensap door elkaar
en roer er vervolgens een paar lepels van de soep doorheen.
Giet dit mengsel langzaam in de soep en voeg ook de peterselie toe.
Laat nog een paar minuten doorwarmen, ondertussen voorzichtig roerend.
Laat de soep niet meer koken om schiften te voorkomen.
Smelt de boter in een pannetje en roer het paprikapoeder erdoor.
Giet dit in een dun straaltje over de soep en serveer.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ayse zegt:
Toch kan het schiften vandaar het roeren.
Er ga geen ei door de soep alleen het eidooier.
En waarom rijst erin..gewoon omdat ik het een lekker recept vind:p:D;)
Zo heb ik hem ooit voor geschoteld gekregen in Izmir:D ..Groetjes,Ayse:D
turkish kadin zegt:
en het maakt het natuurlijk nog lekkerder als je zelf paar kippebouten uitkookt en daar dan een lekkere bouillon van maakt.
de meeste van je recepten vind ik echt harika!
groetjes...
kooktan zegt:
Tania zegt:
ayse zegt: