Recept
« Terug naar recepten
Turkse wortelsoep
PT40M
Turkse wortelsoep
Een heerlijk turkse wortelsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
dick b
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse wortelsoep te bereiden
Wortels schrappen en fijnraspen.
Ui fruiten in de olie.
Geraspte wortel al omscheppend even meebakken.
3 eetlepel bouillon toevoegen, peper en zout naar smaak, 1 theelepel honing en zachtjes stoven tot de wortel zacht is.
Door een zeef wrijven, de rest van de bouillon toevoegen en 10 minuten zachtjes koken.
Boter smelten in een koekenpan, bloem toevoegen, 1,5 dl van soep erbij schenken en roeren tot een dikke saus.
Eierdooiers loskloppen met enkele eetlepels soep.
Saus van het vuur halen, de losgeklopte eierdooiers erdoor roeren en het geheel geleidelijk bij de soep schenken.
De soep in een paar minuten op laag vuur laten binden.
Bestrooien met de peterselie en serveren met Turks brood.
Ui fruiten in de olie.
Geraspte wortel al omscheppend even meebakken.
3 eetlepel bouillon toevoegen, peper en zout naar smaak, 1 theelepel honing en zachtjes stoven tot de wortel zacht is.
Door een zeef wrijven, de rest van de bouillon toevoegen en 10 minuten zachtjes koken.
Boter smelten in een koekenpan, bloem toevoegen, 1,5 dl van soep erbij schenken en roeren tot een dikke saus.
Eierdooiers loskloppen met enkele eetlepels soep.
Saus van het vuur halen, de losgeklopte eierdooiers erdoor roeren en het geheel geleidelijk bij de soep schenken.
De soep in een paar minuten op laag vuur laten binden.
Bestrooien met de peterselie en serveren met Turks brood.