Recept
« Terug naar recepten
Uiensoep met brie
PT30M
Uiensoep met brie
Een heerlijk uiensoep met brie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uiensoep met brie te bereiden
1. Snij de uien in stukken en stoof ze glazig in wat margarine.
2. Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes. Breng aan de kook.
3. Schil de aardappel, snij hem in blokjes en doe hem bij de kokende bouillon. Laat de soep 10 minuten koken.
4. Verbrokkel de brie en doe de kaas bij de soep. Mix de soep heel fijn en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
5. Bak het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder extra vetstof. Breek het in stukjes en laat uitlekken op keukenpapier. Strooi net voor het serveren wat stukjes spek over de soep en garneer met een blaadje zuring.
2. Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes. Breng aan de kook.
3. Schil de aardappel, snij hem in blokjes en doe hem bij de kokende bouillon. Laat de soep 10 minuten koken.
4. Verbrokkel de brie en doe de kaas bij de soep. Mix de soep heel fijn en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
5. Bak het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder extra vetstof. Breek het in stukjes en laat uitlekken op keukenpapier. Strooi net voor het serveren wat stukjes spek over de soep en garneer met een blaadje zuring.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ruthbrock zegt:
Lizemie2 zegt: