Recept
« Terug naar recepten
Uiensoep met kaas
PT45M
Uiensoep met kaas
Een heerlijk uiensoep met kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uiensoep met kaas te bereiden
Bereiding:
De ui, de aardappelen, de selderij en de prei schoonmaken. Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden. De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter. Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen.
Kruiden en de rest van het water toevoegen. Het geheel onder deksel aan de kook brengen, het vuur matigen en zachtjes laten gaar worden. De soep door een roerzeef halen en opnieuw enkele minuten laten koken.
Ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinen en vervolgens bij de soep voegen.
In elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit leggen. De soep hierover uitscheppen. Heet serveren.
De ui, de aardappelen, de selderij en de prei schoonmaken. Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden. De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter. Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen.
Kruiden en de rest van het water toevoegen. Het geheel onder deksel aan de kook brengen, het vuur matigen en zachtjes laten gaar worden. De soep door een roerzeef halen en opnieuw enkele minuten laten koken.
Ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinen en vervolgens bij de soep voegen.
In elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit leggen. De soep hierover uitscheppen. Heet serveren.
kerstman zegt: