Recept
« Terug naar recepten
uiensoep met sherry
PT35M
uiensoep met sherry
Een heerlijk uiensoep met sherry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe uiensoep met sherry te bereiden
Pel de uien,snijd ze in vieren en vervolgens in dunne ringen.Fruit de uiringen in hete olie en breng ze op smaak met peper en zout.Bestrooi de ui met wat paprikapoeder en laat ze lichtjes bruineren.Voeg 500 ml water,de sherry en de bouillonblokjes toe en roer het door.Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 min op laag vuur doorkoken.Was de peterselie en hak hem fijn en voeg hem toe aan de soep.Rooster de sneetjes stokbrood.Breng de soep op smaak met peper en zout.Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen.Leg in iedere kom een sneetje stokbrood op de soep en strooi er wat kaas overheen.Verhit de soep in een voorverwarmde oven van 225 graden tot de kaas die er bovenop zit goudbruin gegratineerd is.