Recept
« Terug naar recepten
Uitsmijter met Meesterlyck-ham en oude kaas, kropsla en peterseliemayonaise
PT15M
Uitsmijter met Meesterlyck-ham en oude kaas, kropsla en peterseliemayonaise
Een heerlijk uitsmijter met meesterlyck-ham en oude kaas, kropsla en peterseliemayonaise recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kazenvanbijons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uitsmijter met Meesterlyck-ham en oude kaas, kropsla en peterseliemayonaise te bereiden
Spoel de sla overvloedig.
Hak de sjalot en de bieslook fijn.
Hak de peterselie zeer fijn en roer de snippers in de mayonaise.
Het resultaat mag lichtlopend zijn.
Roer de helft van de boter om met de sjalot en de bieslook.
Kruid met zout, peper en enkele druppels citroensap.
Smeer de sneden brood in met de zelfgemaakte kruidenboter.
Beleg de boterhammen met de Meesterlyck-ham en de kaas.
Bak spiegeleieren in de resterende boter en kruid met zout en peper.
Beleg de boterhammen met de spiegeleieren, leg de sla erlangs en nappeer met de mayonaise.
Hak de sjalot en de bieslook fijn.
Hak de peterselie zeer fijn en roer de snippers in de mayonaise.
Het resultaat mag lichtlopend zijn.
Roer de helft van de boter om met de sjalot en de bieslook.
Kruid met zout, peper en enkele druppels citroensap.
Smeer de sneden brood in met de zelfgemaakte kruidenboter.
Beleg de boterhammen met de Meesterlyck-ham en de kaas.
Bak spiegeleieren in de resterende boter en kruid met zout en peper.
Beleg de boterhammen met de spiegeleieren, leg de sla erlangs en nappeer met de mayonaise.
Hilde Dumont zegt: