Recept
« Terug naar recepten
Varkensfilet met appel en mosterdsaus
PT30M
Varkensfilet met appel en mosterdsaus
Een heerlijk varkensfilet met appel en mosterdsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfilet met appel en mosterdsaus te bereiden
Verhit 1 el. boter in de wok en bak hierin de geschilde appelschijfjes met suiker gedurende 2 minuten, hou apart.
Voeg de rest van de boter toe en bak hierin de dunne plakjes vlees samen met de fijngehakte ui, tot het vlees goudbruin is. Voeg cognac toe samen met de mosterd en de room, meng het geheel, breng aan de kook en laat 1 minuut op een laag vuur sudderen. Roer de gehakte peterselie erdoor, breng op smaak met peper en zout en meng de appelschijfjes erdoor. Dien op met wilde rijst.
Voeg de rest van de boter toe en bak hierin de dunne plakjes vlees samen met de fijngehakte ui, tot het vlees goudbruin is. Voeg cognac toe samen met de mosterd en de room, meng het geheel, breng aan de kook en laat 1 minuut op een laag vuur sudderen. Roer de gehakte peterselie erdoor, breng op smaak met peper en zout en meng de appelschijfjes erdoor. Dien op met wilde rijst.
Ellebel zegt: