KookJij

Varkensfilet met paddenstoelen

Een heerlijk varkensfilet met paddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensfilet met paddenstoelen te bereiden

1. Braad de varkensfilet snel rondom aan in een beetje boter of olie. Leg het vlees in een braadschaal. Leg er 1 takje rozemarijn en de salie bij. Besprenkel met 1 koffielepel olie.
2. Zet de filet 30 minuten in het midden van de oven, op 175°C. Dek eventueel af met huishoudfolie als het vlees te snel zou kleuren.
3. Blus de braadschaal van het vlees met de wijn. Doe er de gesnipperde sjalot en het tweede takje rozemarijn bij. Laat inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is.
4. Voeg er de bouillon aan toe. Laat een paar minuten doorkoken. Giet de saus dan door een fijne zeef en druk de sjalot goed uit.
5. Borstel de paddenstoelen droog schoon. Bak ze kort aan in 1 koffielepel boter en 1 koffielepel olie. Schenk er de saus bij. Breng aan de kook. Voeg er de room aan toe. Laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
6. Snij het gebraad in niet te fijne plakken. Lepel er de paddenstoelensaus bij. Serveer goed heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Je mag de foto gebruiken om bij je recept te zetten!!
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
We hebben deze varkensfilet gisteren gegeten en het is een heerlijk recept. Zeker de champignonsaus. Ik doe er een foto bij zoals het bij ons op tafel kwam.
Gr.Els
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik heb dit recept meegenomen en ga dit uiteraard op tafel zetten.
Je gaat er nog van horen(lezen) van het resultaat.
Gr. Els
henkie

henkie zegt:
Superlekker:D