Recept
« Terug naar recepten
Varkensfilet met paddenstoelen
PT50M
Varkensfilet met paddenstoelen
Een heerlijk varkensfilet met paddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfilet met paddenstoelen te bereiden
1. Braad de varkensfilet snel rondom aan in een beetje boter of olie. Leg het vlees in een braadschaal. Leg er 1 takje rozemarijn en de salie bij. Besprenkel met 1 koffielepel olie.
2. Zet de filet 30 minuten in het midden van de oven, op 175°C. Dek eventueel af met huishoudfolie als het vlees te snel zou kleuren.
3. Blus de braadschaal van het vlees met de wijn. Doe er de gesnipperde sjalot en het tweede takje rozemarijn bij. Laat inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is.
4. Voeg er de bouillon aan toe. Laat een paar minuten doorkoken. Giet de saus dan door een fijne zeef en druk de sjalot goed uit.
5. Borstel de paddenstoelen droog schoon. Bak ze kort aan in 1 koffielepel boter en 1 koffielepel olie. Schenk er de saus bij. Breng aan de kook. Voeg er de room aan toe. Laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
6. Snij het gebraad in niet te fijne plakken. Lepel er de paddenstoelensaus bij. Serveer goed heet.
2. Zet de filet 30 minuten in het midden van de oven, op 175°C. Dek eventueel af met huishoudfolie als het vlees te snel zou kleuren.
3. Blus de braadschaal van het vlees met de wijn. Doe er de gesnipperde sjalot en het tweede takje rozemarijn bij. Laat inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is.
4. Voeg er de bouillon aan toe. Laat een paar minuten doorkoken. Giet de saus dan door een fijne zeef en druk de sjalot goed uit.
5. Borstel de paddenstoelen droog schoon. Bak ze kort aan in 1 koffielepel boter en 1 koffielepel olie. Schenk er de saus bij. Breng aan de kook. Voeg er de room aan toe. Laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
6. Snij het gebraad in niet te fijne plakken. Lepel er de paddenstoelensaus bij. Serveer goed heet.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Gr.Els
Els Meeuwsen zegt:
Je gaat er nog van horen(lezen) van het resultaat.
Gr. Els
Els Meeuwsen zegt: