Recept
« Terug naar recepten
Varkensfiletgebraad met waterkers
PT45M
Varkensfiletgebraad met waterkers
Een heerlijk varkensfiletgebraad met waterkers recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
flandria.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfiletgebraad met waterkers te bereiden
Schroei het gebraad aan alle kanten dicht in hete boter, kruid met peper en zout, zet de braadslee in de oven en bak 20 minuten op 190°C.
Laat de witte wijn inkoken met gehakte bieslook, waterkers en sjalotten. Kruid bij.
Laat de kippenbouillon met de room voor de helft inkoken en roer de Hollandse saus erdoor. Houd warm.
Kook intussen de wortelen gaar en glaceer ze in boter met poedersuiker.
Kook de prinsessenbonen gaar, maar beetvast.
Meng de boontjes met het mengsel van sjalotten, bieslook en waterkers.
Neem het gebraad uit de oven, schik in mooie plakken gesneden op warme borden, overgiet met saus en serveer met de groenten.
Laat de witte wijn inkoken met gehakte bieslook, waterkers en sjalotten. Kruid bij.
Laat de kippenbouillon met de room voor de helft inkoken en roer de Hollandse saus erdoor. Houd warm.
Kook intussen de wortelen gaar en glaceer ze in boter met poedersuiker.
Kook de prinsessenbonen gaar, maar beetvast.
Meng de boontjes met het mengsel van sjalotten, bieslook en waterkers.
Neem het gebraad uit de oven, schik in mooie plakken gesneden op warme borden, overgiet met saus en serveer met de groenten.