Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas in jeneversaus
PT60M
Varkenshaas in jeneversaus
Een heerlijk varkenshaas in jeneversaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Marianne Oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas in jeneversaus te bereiden
Breng in een pan de slagroom met de bouillon aan de kook. Laat het mengsel op hoog vuur tot de helft inkoken en draai dan het vuur uit. Dep intussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met peper en zout. Verhit een klont boter en olijfolie in een koekenpan, de bodem moet geheel met het vet bedekt zijn. Braad de varkenshaasjes op matig vuur in 5 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en bak het vlees nog ongeveer 15 minuten, keer de varkenshaasjes af en toe om. Het vlees moet wel gaar zijn maar niet helemaal doorbakken. Neem de varkenshaasjes uit de pan en hou ze warm op de schaal in de oven, terwijl je de saus maakt. Verwarm ook de borden alvast voor in de oven. Plet de jeneverbessen met een koksmes, hak ze dan grof en doe ze met de jenever bij het achtergebleven bakvet. Roer de aanbaksels goed los en laat de saus tot ongeveer 1 eetlepel inkoken. Roer de slagroom erdoor en laat tot saus dikte inkoken. Proef of er nog peper en zout bij moet. Haal de varkenshaasjes uit de oven en snijd ze schuin in mooie plakken. Schep wat jeneversaus in het midden van elk voorverwrmd bord en rangschik er een kwart van de plakjes varkenshaas op. Strooi er wat fijngesneden peterselie op.
polman zegt: