Recept
« Terug naar recepten
varkenshaas in uiensaus en spruitenstamp
PT50M
varkenshaas in uiensaus en spruitenstamp
Een heerlijk varkenshaas in uiensaus en spruitenstamp recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe varkenshaas in uiensaus en spruitenstamp te bereiden
Kook eerst de aardappelen en stoom ze droog. Bak in de tussentijd de spekreepjes uit in de roomboter. Neem de spekjes uit de braadboter en houd ze apart. Bak in de braadboter de spruitjes met de sjalotten licht aan. Blus dit af met een scheutje wateren laat dit op matig vuur onder een deksel bijna gaar worden en even warm houden. Stamp de aardappels met de spruiten en de sjalotten door elkaar met een pureestamper en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de spekjes toe. Als u dit gaat serveren even in de magnetron verwarmen. Kruid dan de varkenshaas met peper en zout en bak ze in roomboter rondom goudbruin en bijna gaar. Neem het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie en laat dit op een warme plaats rusten. Smoor nu in de braadjus de fijngesneden uien, champignons, gekookte ham en peterselie op matig vuur. Voeg de mosterd en de room toe en laat het geheel ingzins inkoken. Leg nu de varkenshaasjes terug in de saus en laat ze even mee stoven. Snijd ze vervolgens in plakken. Schep de stamp op een bord en leg hier het vlees met de saus overheen. Wat er teveel is aan saus kunt u apart serveren.